Hi, ik ben Joy!

Deze blog gaat over mijn avontuur als ondernemer.
Ook een beetje over mijn lief en over hoe ik in het leven sta.

Mijn laatste dag als werknemer

Mijn laatste dag als werknemer

Zoals ik zei, was het mijn dertigste verjaardag in 2017. Ik ben altijd al het ondernemende type geweest en sinds enkele jaren werd die drang groter en groter. Mijn eigen bedrijfje. Dus toen ik 30 werd, besliste ik dat ik er voor zou gaan. Ik heb alle pros and cons tegenover elkaar gezet en me afgevraagd wat het ergste is dat kan gebeuren. 

Conclusie: het ergste is dat ik over enkele tijd moet inzien dat het zelfstandige leven toch niet aan mij besteed is en weer een job moet gaan zoeken. Zó erg klinkt dat allemaal niet, vind ik.
Liever spijt van iets wat ik geprobeerd heb, dan spijt van hetgeen ik nooit heb kunnen ervaren.

In juni vorig jaar kondigde ik dan ook met enige stress mijn beslissing aan bij mijn werkgever, waar dit met heel veel begrip onthaald werd. Ze vroegen me of ik nog enige tijd parttime voor hen wou blijven werken, wat mij, in alle eerlijkheid,  financieel ook beter uitkwam. Amper twee maanden na de aanpassing van mijn arbeidscontract, bleek dat als ik écht voor mijn eigen zaak wil gaan, ik moest afstappen van de illusie die men 'zekerheid' noemt.  

Ze·ker·heid (de; v; meervoud: zekerheden)
1 het zeker-zijn, vaste overtuiging
2 waarborg, veiligheid
3 (juridisch) onderpand

 De enige zekerheid die ik in mijn leven heb, is het feit dat ik het voor mezelf moet waarmaken. Deze keer hakte ik de knoop effectief door en dinsdag 22 augustus 2017 zal dan ook eeuwig gemarkeerd staan als mijn laatste werkdag als werknemer.

5 praktische tips voor je eigen pop-up

5 praktische tips voor je eigen pop-up

Dé reden waarom je met vreemden moet praten

Dé reden waarom je met vreemden moet praten