Hi, ik ben Joy!

Deze blog gaat over mijn avontuur als ondernemer.
Ook een beetje over mijn lief en over hoe ik in het leven sta.

Die keer dat ik een koffiebar uitbaatte

Die keer dat ik een koffiebar uitbaatte

... ben ik niet rijker geworden

Een eigen koffiebar! Het is iets dat al geruime tijd op mijn lijstje stond. Doordat ik als werknemer nooit de gelegenheid had om een maand “vakantie” te nemen, was dit dan ook het eerste project om te verwezenlijken.

Ik was verwittigd dat de zomer een zeer rustige periode was en dat heb ik op bepaalde momenten ook gemerkt. Als je op een dag tijd een omzet draait van 60 euro heb je niet echt veel om over naar huis te schrijven.

Daar was ik allemaal op voorbereid. Ik wilde het doen voor de ervaring, om mijn netwerk uit te breiden en om het reilen en zeilen van zo'n koffiebar beter te kunnen inschatten.

Desalniettemin had ik op voorhand enkele evenementen gepland om volk te trekken. Zo organiseerde onder andere Jacqueline & Compote een workshop in de pop-up en was het full house voor de Antwerpse moederdagbrunch op 15 augustus.

... werden unicorns geboren

#iloveunicorns

I really do! Mocht ik zelf niet in de koffiebar gestaan hebben, had ik sowieso deelgenomen aan de workshop 'Make Your Own Unicorn'.

Amper een maand voor de start kwam ik op het idee om deze workshop te organiseren. Ik riep de hulp in van één van mijn creatieve nichtjes om deze workshop te geven, en zij werkte het verder uit tot een leuke workshop waar je een mini unicorn piñata kon maken.

... heb ik mij ongelofelijk geamuseerd

Wie me kent, weet dat ik graag praat. En véél.

Dat in combinatie met mijn nieuwsgierige aard, maakt dat ik enkele heel toffe mensen heb leren kennen. Ik ben altijd benieuwd naar wat mensen doen in het leven, wat hen bezighoudt en waar ze willen geraken. Het was echt tof om sommige mensen op bijna dagelijkse basis te zien voor hun koffietje. Het gesprek van de vorige dag ging dan gewoon verder.

Mijn beste vriendin zegt het wel vaker: "Jij kan je naast eender wie zetten, je gaat er een uitgebreid gesprek mee aanknopen." Ik kan me inbeelden dat dit voor sommigen als een hel moet lijken, maar voor mij is het iets waar ik zo van opleef en geniet.

En zelfs nu na de pop-up houd ik nog contact met enkele van mijn vaste klantjes.

Ik héb interessante mensen leren kennen, ik héb mijn netwerk kunnen uitbreiden en ik héb veel bijgeleerd. Daarbovenop heb ik op z'n minst break-even gedraaid, wat mijn doel was.

3 dingen die ik geleerd heb van de pop-up koffiebar

3 dingen die ik geleerd heb van de pop-up koffiebar

5 praktische tips voor je eigen pop-up

5 praktische tips voor je eigen pop-up