Hi, ik ben Joy!

Deze blog gaat over mijn avontuur als ondernemer.
Ook een beetje over mijn lief en over hoe ik in het leven sta.

5 voordelen van coworking spaces

5 voordelen van coworking spaces

Afgelopen week hebben ze serieuze werken uitgevoerd in ons kantoor in Kontich. Het ideale moment om samen met een collega naar Fosbury & Sons te trekken. Eén van de mooie coworking spaces dat Antwerpen, en bij uitbreiding België, rijk is.

Coworking spaces hebben trouwens heel wat voordelen. Hier zijn er 5 die ik jullie niet wil onthouden.

Je bent productiever

Mijn meest productieve dagen zijn de dagen waarop ik van thuis uit werk. En dat heeft vooral te maken met het feit dat je ongestoord kan verder werken. Niemand die te pas en te onpas aan je bureau komt staan.

Werken in een coworking space heeft wat datzelfde effect. Met als bijkomend voordeel dat je één of meerdere collega’s kan uitnodigen. Dit kunnen collega’s zijn waarmee je samen aan een bepaald project werkt of waar je een connectie mee hebt en waarvan je weet dat jullie zij aan zij productief kunnen werken.

Je creativiteit wordt gestimuleerd

Verandering van omgeving kan zoveel goeds doen. Even weg uit die dagdagelijkse sleur en geïnspireerd worden door een nieuwe omgeving. Sommigen leven daar van op, voor anderen is dat een stap te ver uit hun comfortzone.

Wanneer ik in een nieuwe omgeving vertoef, barst mijn creativiteit uit zijn voegen. Zo’n klein herlaadmomentje (voor mij voelt dat alleszins zo aan) is broodnodig.

Na een dagje coworking ga je voldaan naar huis! Een must voor elk om regelmatig te doen.

Jouw Social Media Moment!

Ze doen hun best, de coworking spaces in deze wereld. Allemaal hebben ze een perfect interieur in hun categorie, doen ze de nodige latte art en weten ze dat avocado en hummus niet kunnen ontbreken op de menukaart. Tel al deze elementen op en je hebt een zeer Instagrammable gegeven.

Dat alleen al, mensen, is veel waard! Want voor de 500ste keer het koffiemachine bij jou op kantoor op je Story zwieren, dat doe je niet.

Zien werken, doet werken

Het is leuk om omringd te worden door zoveel bezige mensen. Zelfs al ken je deze mensen niet: zien werken, doet effectief werken. Het geeft je weliswaar een boost om er zelf hard in te vliegen.

Want natuurlijk wil jij ook iemand zijn waarvan de anderen denken: die zal het wel goed doen als ze zo druk bezig is!

Community

Eerlijk is eerlijk, ik zie mezelf nu ook niet onmiddellijk op mensen afstappen wanneer ik een eerste keer werk in een coworking space. Hoewel ik geen moeite heb om mensen aan te spreken, bevind je je niet op een netwerkevent.

Ik geloof wel dat het een ideale manier is om je netwerk uit te breiden wanneer je regelmatig naar eenzelfde coworking space gaat en dezelfde mensen vaker tegenkomt.

Wat denk je, zien we elkaar een volgende keer bij Fosbury & Sons?

Billie Eilish. Duh.

Billie Eilish. Duh.

3 dingen die ik geleerd heb van de pop-up koffiebar

3 dingen die ik geleerd heb van de pop-up koffiebar